Saker man inte förstår

Publicerat: 2011-10-21 | 21:55:48 i Allmänt
Har nu klarat av ännu en vecka här. Kan inte förstå var dagarna tar vägen? Det går så sjukt fort, jag hinner inte med!! Idag hann jag i och för sig med att vara i skolan, städa, tvätta och hjälpa en kompis flytta in i rummet mitt emot mitt. Kan häller inte förstå mig på vädret här. Knappt en droppe regn sen jag kommit hit! Vad är detta, jag som var helt inställd på att flytta in i ett mindre vattenfall, men jag klagar verkligen inte! Har dock börjat bli lite kallare och det där med vind och blåst ska vi inte ens tala om. Inte alls i min smak, men men jag tar hellre det än regn!

Under veckan som gått har inte mycket utöver det vanliga hänt. Det rullar på med lag på måndagar, design och konstruktion på tisdagar, planering på onsdagar (ledig torsdag :P) och management på fredagar. Förstår inte vad vi ska göra eller vad vi håller på med riktigt i planering och vet inte om våra lärare gör det heller.. Hur som helst så måste första delen i kursarbetet lämnas in nu på måndag så det blir att skriva ihop något bra tills dess nu under helgen..

Och hur kommer det sig att när man precis börjat inse att nej folk pratar faktiskt inte svenska här ens om de vill, ja då hörs helt plötsligt svenska lite varstans! Men det är allt bra skönt att höra, känns som om man är lite närmare hemma då och imorgon (lördag) blir det fika med en från hemtrakterna, förstår inte hur man lyckas men trevligt ska det bli :) Oxford är kanske inte så stort eller långt borta i alla fall!

Har varit en toppenvecka här, förstår inte varför men den har bara varit bra och så länge det är så tackar jag och tar emot och vet ni, snart är det halvtid här :)

CUxx

Sen när blev det en månad?

Publicerat: 2011-10-12 | 21:42:27 i Allmänt

Det har gått en månad snart sedan jag kom hit till England. Tiden går bara så otroligt fort ibland och ibland står den f*n still. För mig är det smått ofattbart det har gått en hel månad, jag vet inte vart tiden tagit vägen eller knappt vad som hänt under dessa fyra veckor. På något sätt har det ändå hänt och här är jag, en månad senare och fortfarande lika spänd inför att vara här som jag var när jag kom. Det är fortfarande lika overkligt att vara här, att detta är mitt liv och mitt hem nu och ska vara under de kommande åren. Jag blir fortfarande förvånad när jag går utanför dörren och folk inte pratar svenska!

Kan heller inte få in i huvudet att bilarna kommer körandes från fel håll. Som tur är finns det folk med bättre koll som kan stoppa en från att gå ut i gatan framför en kommande bil som man inte sett, det kom ju ingen från vänster! Någon föreslog att jag skulle köpa en cykel och börja cykla till skolan och slippa komma försent på grund av bussar som uteblir, men allvarligt jag är hellre sen än död! Folk kör som galningar här och gatorna är sjukt smala. Smala gator är från början inte det bästa och tänk dig sen att det står bilar parkerade på vardera sidan om den smala gatan, ja då finns det inte så mycket utrymme kvar. Att de som cyklar inte blir påkörda är för mig ett under, jag skulle vara livrädd med bussar som susar förbi armbågen på en decimeters avstånd för att inte tala om bilarna som kommer från alla håll! Så någon cykel blir det inte för denna damen än på ett tag!

Vad gäller allt annat här så börjar mönster så sakta ta form och rutiner skapas (om de sedan var bra eller dåliga ska kanske vara osagt), vardagen har hunnit ifatt och känslan av att vara här på semester börjar så sakta försvinna. "Home is where your heart is" och en del kommer för alltid finnas i Sverige och Malung, även om resten slår rot någon annanstans!

CUxx


Brandövning... och andra tokigheter

Publicerat: 2011-10-05 | 00:45:00 i Allmänt
Började dagen klockan 02.30 med att inte kunna sova. När man så till slut lyckades så går brandlarmet klockan 06.00! Men hallå! Var bara att kravla sig ur sängen och ta sig ut till uppsamlingsplatsen. Väl där fick man snällt stå och vänta för att sedan svara ja när ens namn blev uppropat. Såklart var det några som tyckte sig höjda över en sådan sak som brandövning och inte var hemma vilket kanske leder till ännu en övning... Väl tillbaka i sängen (någon hade faktiskt haft sinnesnärvaro nog att ta med sig nycklarna så vi kunde komma in igen) så var det i princip omöjligt att somna igen, men som tur var hade jag bara en lektion idag och det på eftermiddagen. Hela dagen har till följd varit riktigt seg men jag lyckades i alla fall laga till lite köttfärssås och spaghetti (som var klart ätbart!) och läsa igenom ett kapitel i managementboken.

Idag var det även mini-part-time-fair, alltså en "marknad" där företag som anställer folk (ofta/gärna studenter)  på deltid får presentera och visa upp sig, i skolan och jag och Megan tänkte att det blir perfekt att gå på innan lektionen börjar. Vi kommer dit så vi har lite drygt en timme på oss innan lektionsstart och vilken tur att vi hade mycket tid på oss... Det tog oss nämligen hela tio minuter att få information från det enda företaget som fanns på plats, så snacka om mini-fair!

Dagen avslutades dock på bästa sätt då jag hittade en bok som jag inte trodde skulle komma ut och kunde beställa den till ett mycket bättre pris än om jag hade varit i Sverige. Dessutom kommer den dimpa ner i postlådan här mycket tidigare :D Kanske inte är så dumt att bo här ändå... :)

Nu blir det sängen med förhoppning om en god natts sömn utan brandlarm eller andra tokigtheter!

CUxx

En vecka till

Publicerat: 2011-10-02 | 17:24:25 i Allmänt

Första "riktiga" veckan gjord och avklarad här nu då, alla ämnen har blivit presenterade och påbörjade. Här ska pluggas law, planning, magagement och construction design. Kommer bli hektiskt men (förhoppningsvis) väldigt roligt och intressant. Dock ska sägas att det engelska lagsystemet är en aning knepigt att förstå och hittills har det inte varit något vidare med att läsa det, men det ska väl fixa sig det med.

Lyckades även handla igår utan några alltför stora problem. Hittade nu äntligen till exempel cous-cous och även creme fraiche, något som saknats i mitt skafferi och kylskåp. Nu är de i alla fall på plats tillsammans med lite annat smått och gott som förhoppningsvis ska stilla min hunger för denna vecka. Imorn blir det så till att laga mat igen :)

September har nu tackat för sig för detta året och oj vilken avtackning det blev! Har varit en helt underbar vecka vad gäller väder, inte ett moln och temperaturer på över 25 grader sju dagar i streck. Oxford och England har verkligen visat sig från sin bästa sida. Är nyfiken på vad Oktober har att erbjuda och hoppas på många fina höstddagar, att de regniga dagarna är på ingång är bara att acceptera, men man kan alltid hoppas på några fina dagar i alla fall. Jag menar det finns 31st, alla kan väl inte regna bort?

Ska nu gå och avsluta denna dagen i mitt fönster, är så mysigt att bara kura ihop sig i det och njuta av de sista solstrålarna :)CUxx


RSS 2.0